Wil je doorgroeien, word dan franchiseondernemer

Je bent eigen ondernemer en de meeste problemen worden voor je getackeld.” Oud accountmanager Linda Fait die 15 jaar geleden in deze functie startte is enthousiast over de franchiseformule van studentenuitzendbureau Recruit a Student.

Linda Fait is nu 13 jaar franchiseondernemer en sinds 3 jaar runt zij samen met compagnon Gina van den Broek een succesvolle vestiging in Tilburg en binnenkort Den Bosch. “Dit concept heeft zich voor mij bewezen, ik geloof hierin.”

Uitzendonderneming Recruit a Student heeft 20 kantoren verspreid over Nederland en België en richt zich op het matchen van werkgevers met talentvolle hbo- en wo-studenten. Werving en selectie, (online) uitzenden en detacheren. Al meer dan 20 jaar brengen zij ‘het talent van morgen, vandaag in huis’, zoals de slogan luidt. En dat talent ontwikkelen is een kwestie van doen. “Alleen door ervaring op te doen, weet je wat er bij je past”, vertelt mede-eigenaar en franchisegever Jaap Dietz die ruim 20 jaar geleden is begonnen met de formule.

Waardevolle verbindingen

Betrokkenheid is één van de kernwaarden van het bedrijf. De knappe koppen uit de collegebanken werkervaring laten op doen. Studie gerelateerde bijbanen aanbieden zodat zij hun actuele kennis in de praktijk kunnen brengen. Werkgevers maken op hun beurt al vroeg contact met potentiële hoogvliegers. Waardevolle verbindingen leggen is waar het om draait. Dat die betrokkenheid ook heerst binnen de organisatie bewijzen diverse oud werknemers van de franchisegever die als uitzendprofessional inmiddels hun eigen franchiseonderneming runnen.

Doorgroeien

Een van hen is Ruud de Groot. Na zijn stage volgde een dienstverband van bijna 10 jaar op kantoor Schiphol. “Door het ondernemerschap ben ik gegroeid als persoon”, vertelt hij. “Recruit a Student is een platte organisatie waar doorgroeimogelijkheden beperkt zijn. Ik miste de uitdaging en besloot er voor te gaan. Het ondernemerschap past mij. Ik bepaal zelf dagelijks wat mijn agenda is en dat geeft veel vreugde.”

Franchise Academy

Ervaring in de uitzendbranche is wenselijk om een Recruit a Student-vestiging te openen. Wie aan de slag gaat als franchiseondernemer doorloopt een inwerk- en opleidingstraject. Intensieve trainingen op het hoofdkantoor, gesprekken met andere franchiseondernemers en de mogelijkheid om de exploitatie op bestaande vestigingen te ervaren. In een spoedcursus van de softwareontwikkelaar worden de computersystemen en mobiele apps haarfijn uitgelegd. Alles zodat de ondernemer goed beslagen ten ijs komt. Daarnaast biedt de franchisegever doorlopende coaching en professionele begeleiding en komt het team van franchisenemers maandelijks samen.

NEN-certificering en de werkwijze

Recruit a Student is een NEN-gecertificeerde uitzendorganisatie. Bij het runnen van een dergelijk kwalitatief bureau komt heel wat regelwerk kijken. Het fijne van deze franchiseformule is dat verschillende taken uit handen genomen worden. De salarisadministratie en de verloning van de uitzendkrachten is bijvoorbeeld centraal geregeld vanuit het hoofdkantoor. Zo kan de franchiseondernemer zich volledig focussen op het ontwikkelen van zijn netwerk met studenten en bedrijven. Het netwerk wordt mede gevormd door acties van het online marketing team op het hoofdkantoor en door leads die aangedragen worden door collega-franchise ondernemers in het hele land. Het financiële risico is beperkt. De entree fee van 25.000 euro kan gespreid betaald worden. Daarnaast neemt de franchisegever alle voorfinanciering van debiteuren op zich en wordt geadviseerd op kredietwaardigheid bij het aangaan van nieuwe relaties. Energie verslindende activiteiten zoals het regelen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheidsverzekering en arbodienst worden eveneens opgepakt door de franchisegever.

Aan het werk

Om dit moment zijn de regio’s Leiden, Drechtsteden, Midden-Limburg en Maastricht nog vrij om te ondernemen. “Werf je eigen uitzendkrachten, vindt interessante opdrachtgevers, bepaal je eigen koers en agenda. Werk waar en wanneer je wilt onder de naam en formule van Recruit a Student. Je profiteert van de kennis, coaching en het sterke merk maar hebt de vrijheid zelf invulling te geven aan het ondernemerschap”, aldus Dietz. “Het mooie is dat er een volwassen uitzendbureau met 20 jaar ervaring achter je staat”, zegt Linda Fait. “Dat geeft vertrouwen.

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.