Wat zijn sourcingtools en waarom moet ik die gebruiken?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 85% van de mensen op de arbeidsmarkt is latent werkzoekend. Hoe bereik je hen? Dat kan bijvoorbeeld door middel van proactieve Talent Sourcing. Dit is een specialisatie binnen recruitment, gericht op kandidaten proactief (online) identificeren, benaderen en overtuigen. 

Outsourced sourcing
Oursourced sourcing betekent letterlijk dat je het zoeken van kandidaten uitbesteedt. Er zijn namelijk bedrijven die Talent Sourcing aanbieden als complete dienst. De voornaamste voordelen hiervan zijn:

  1. Je bespaart tijd. Je hoeft namelijk zelf niet meer te zoeken naar kandidaten.
  2. Je weet zeker dat het zoekproces in goede handen is. Deze bedrijven zijn immers professionals.

Sourcingsoftware
Met sourcingsoftware houd je de regie zelf in handen. Je moet hierbij denken aan een tool die jij gebruikt om zelf makkelijker/sneller/efficiënter te zoeken naar kandidaten. De voornaamste voordelen hiervan zijn: 

  1. Je vindt door A.I. (artificial intelligence) geautomatiseerd relevante professionals op LinkedIn, vacaturesites en andere platforms, gebaseerd op het zoekprofiel dat je zelf kunt instellen. Dit kan ook op basis van vacatures en de tool kan gesynchroniseerd worden met jouw ATS. 
  2. Je kunt ook (gedeeltelijk) geautomatiseerd connectieverzoeken en gepersonaliseerde berichten versturen. Zo ben je altijd de eerste die in contact komt met de juiste kandidaten. 

Ontvang vrijblijvend informatie over outsourced sourcing én sourcingsoftware. Bij interesse, stuur een mail naar: info@recruitersconnected.nl. 

 

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.