Voorkom discriminatie en vooroordelen

Voorkom discriminatie en vooroordelen in je recruitmentproces

2022 is toch wel het jaar waarin recruiters het zwaar te verduren hebben. Nadat de voorgaande jaren de hele wereld veranderde door Covid, en recruiters mee moesten veranderen, is er nu de nasleep in de vorm van zware krapte op de arbeidsmarkt.

Naast al deze veranderingen verandert de publieke opinie nu erg snel m.b.t. het aanpakken van arbeidsmarktdiscriminatie. β€œDwingt” de maatschappij organisaties om nu serieus werk te maken van diversiteit en inclusiviteit en schieten de adviseurs op dit gebied als paddenstoelen uit de grond.

Als klap op de vuurpijl buitelen de aanbieders van nieuwe recruitment technologie over elkaar heen om een stukje van de diversiteitstaart te bemachtigen. We hebben als recruiters genoeg te doen!

Maar hoe gaan we nou op een nuchtere en inhoudelijke manier om met het onderwerp diversiteit EN hoe kunnen we op een hele simpele manier voorkomen dat sollicitanten nog gediscrimineerd kunnen worden? Voorkom discriminatie en vooroordelen in je recruitmentproces.

Karim Akhlal komt donderdag 23 juni spreken op ons kennis- en netwerkevent.

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.