Vijf ultieme (foute?) tips voor thuiswerken met kids!

Wat moet je wel doen en wat moet je ook vooral niet doen? Lees hier vijf ultieme (foute?) tips voor thuiswerken met kids!

1) Zorg ervoor dat de tablets van je kids ’s nachts worden opgeladen. Het liefst in de buurt van jouw bed. Dan heb je daar gelijk profijt van als de dag begint.

2) Spreek met je partner duidelijk het programma van de dag af. Netflix, Popcorn Time, Videoland en Disney+ samen kijken kan erg leuk zijn, maar zeker niet altijd! En helaas… R rated en X rated films zijn ook in deze tijden pas aanbevolen als de kleintjes in dromenland zijn.

3) Zorg voor zo min mogelijk zoetigheid als frisfrank, koek en snoep voor je kids. Zeker als het nog dreumesen, peuters of kleuters zijn. Normaal gesproken kun je ze klakkeloos naar buiten sturen om te spelen en te rennen zodat ze hun energie kwijt raken. Die optie is nu lastiger, ondanks dat er minder (lease) auto’s door de wijk scheuren.

4) Laptops, telefoons en andere hardware voor je werk is geen speelgoed. Stel duidelijke regels vast met je kids over deze apparaten. Maak de targets SMART. Beloon je kroost als ze wekelijks (weektarget) minder dan 1 laptop of telefoon onbruikbaar maken. Houd desnoods een duidelijk scorebord of digitaal dashboard bij met deze KPI’s en een duidelijk foto van de beloning. Kinderen zijn net mensen, dus visueel.

5) Als je partner vaker dan ooit thuiswerkt, geef je kinderen het goede voorbeeld. Toon voldoende affectie aan je partner, maar zeker niet te veel. Want voor je het weet moeten je kinderen de aandacht over 9 maanden delen met hun nieuwe broertje of zusje. En de meeste kinderen houden niet automatisch van aandacht delen met broertjes en zusjes…

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.