Veel tijd kwijt aan het zoeken naar geschikte kandidaten? Kandido is wat voor jou!

Nadat de eerste klanten met veel succes de Kandido tool gebruikten om geschikte kandidaten te vinden is het platform sinds kort voor iedereen beschikbaar. In dit artikel leggen we kort uit hoe Kandido werkt en wat je er allemaal mee kan.

Het handmatig zoeken naar geschikte kandidaten op allerlei platformen kost veel tijd. Dit wordt door recruiters ook als saai werk ervaren. Het contact leggen op deze platformen is eveneens een tijdrovend proces. Daarnaast vindt het handmatig zoeken bij veel bedrijven alleen maar op bepaalde momenten in de dag plaats. Idealiter wil je continu blijven zoeken naar kandidaten zodat je de eerste bent die ze vindt. Kandido lost al deze problemen voor je op. Zo kan jij je als recruiter focussen op het leuke en belangrijke werk: het persoonlijke contact met geïnteresseerde kandidaten.

Kandido helpt recruiters met het vinden van en het in contact komen met kandidaten op verschillende platformen. Denk hierbij aan LinkedIn, Indeed, Nationale Vacaturebank, werk.nl en meer. Al dan niet gekoppeld aan een vacature kan de recruiter in Kandido zelf zoek-campagnes definiëren. Binnen deze campagne kan de gebruiker instellen op welk platform wordt gezocht, wat voor kandidaten worden gezocht en waarop per platform wordt gefilterd. Daarnaast heeft Kandido ook nog extra filtermogelijkheden die niet in de platformen worden aangeboden, zoals werkervaring en locatie.

Kandido gaat vervolgens met deze campagnes aan de slag en zoekt dag en nacht door. Dit zorgt ervoor dat Kandido als eerste ziet wanneer een kandidaat op zoek is naar een nieuwe kans. Denk hierbij aan een aanpassing van een profiel of een nieuwe aanmelding op het platform.

Daarnaast is Kandido ook in staat om direct in contact te treden met een kandidaat. Denk hierbij aan een connectieverzoek en chatbericht op LinkedIn, een Indeed mail of een gepersonaliseerd bericht of e-mail. Kandido monitort vervolgens ook of de kandidaat interesse toont naar aanleiding van dit bericht. Op deze manier zijn recruiters die Kandido gebruiken als eerste in contact met kandidaten die openstaan voor een nieuwe uitdaging.

Kandido kan zelfstandig worden gebruikt of worden gekoppeld aan een ATS zoals bijvoorbeeld CatsOne, Otys, MySolution, Carerix en meer. Hierbij worden de gegevens van kandidaten automatisch gesynchroniseerd. Op deze manier is Kandido de eerste stap in de kandidatenfunnel naar jouw ATS. Een ATS is dus niet noodzakelijk.

Meer weten over Kandido? Neem een kijkje op de website en vraag een demo aan!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.