Van werkgeversmarkt naar coronamarkt?

Na de vorige economische crisis was de krapte op de arbeidsmarkt in no-time weer terug. De war for talent van vóór die crisis was weer terug en sommige recruiters onder ons zagen het al aankomen. Het ene dal was dieper dan het andere en de laatste piek nog hoger dan de vorige, maar de markt beweegt zich iedere zoveel jaar van kandidaat-gedreven naar werkgever-gedreven markt. Daar moeten wij recruiters in mee bewegen.

En nu: de coronacrisis

En nu een coronacrisis. De onvoorspelbaarheid van de situatie lijkt zowel kandidaten als werkgevers te verlammen. Niemand weet écht wat het lange termijn effect hiervan zal zijn, want een pandemie op niveau hebben we nog nooit meegemaakt. Het korte termijn effect echter is dat veel kandidaten en werkgevers in een afwachtmodus lijken te schieten.

Kans om te reflecteren

De huidige fysieke afstand die veel mensen nu hebben van hun werkgever biedt ruimte voor zelfreflectie. Zit ik nog op de juiste plek en bij het juiste bedrijf? Is mijn werk zinvol? Brengt het me voldoening? In de privacy van de thuiswerkplek, is je oriënteren op een andere baan makkelijker dan wanneer je op kantoor zit. Maar de onzekerheid van de huidige markt en de veiligheid van de bekende en ‘zekere’ baan vormt voor velen een drempel om te solliciteren, wat heel begrijpelijk is.

Proactieve en gerichte aanpak

Werk je nu als recruiter voor een werkgever die de werving van nieuwe collega’s niet volledig heeft stilgelegd, maar blijven de sollicitaties uit? Of ligt jouw wervingsvraag nu even op zijn gat en heb je tijd om na te denken over de doelgroepen die jouw werkgever heel hard nodig gaat hebben als de coronacrisis weer achter ons ligt? Een proactieve en gerichte aanpak is de juiste keuze voor beide situaties. Als je goed kunt searchen & sourcen, kun je zeker in onvoorspelbare tijden en met beperkt budget in contact komen met de juiste mensen en de relatie opstarten.

Meer leren over Sourcing & Search?

Wil je leren hoe je gericht kandidaten zoekt, benadert en (virtueel) op gesprek krijgt? Schrijf je dan in voor de Tweedaagse Sourcing & Search op 3 & 10 juni! Sandor Lokenberg en Laura Hogedoorn helpen je graag jouw sourcing skills te ontwikkelen en delen ervaringen, tips & tricks uit de dagelijkse praktijk. We zien je graag – uiteraard op gepaste afstand – in Rotterdam! Doe je mee?

Speciaal aanbod voor jou als lid van Recruiters | Connected

Als lid van Recruiters | Connected ontvang je 15% korting op deze tweedaagse bij inschrijving uiterlijk vrijdag 29 mei voor 12.00 uur. met de kortingscode s&s-con. Dus schrijf je direct in en vermeld deze kortingscode bij inschrijving.

 

Klik op deze link voor een korte video over de Tweedaagse Sourcing & Search!

 

Hierbij nog een extra link naar de Tweedaagse Sourcing & Search training: https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/training/tweedaagse-sourcing-search/

 

Deze blog is geschreven door Sourcing & Search docent Laura Hoogedoorn van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Laura Hoogendoorn is een allround recruitment professional met 13 jaar ervaring op het gebied van recruiten en sourcen van kandidaten in schaarse markten

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.