Traditionele vacatures zijn niet effectief; wat nu?

De meeste vacatures zijn volledig tekstueel, met holle termen als ‘hands-on teamplayer‘ en ‘marktconform salaris’. Dit is kostbaar en schadelijk voor de organisatie.

Wat doet Spielwork?
Met Spielwork helpen we bedrijven bij het aannemen van het juiste talent. Door verwachtingen van de baan en cultuur te managen, gaat de kwaliteit van hires omhoog, versterk je het employer brand en kun je kostbare mismatches voorkomen. Zo bespaar je tijd en geld en neem je productieve mensen aan die écht bij de organisatie passen. Zo werken wij:

  • Wij maken alle tekstuele en visuele content en de vacature landingspagina. De teksten maken we op basis van een telefonische intake met een medewerker in de baan.
  • De pagina’s zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, Google for Jobs en een zo hoog mogelijke conversie. Wij denken vanuit de kandidaat waardoor de candidate experience beter is;
  • Naast de vacatures, maken we (zonder extra kosten) een visuele werkenbij-pagina (inclusief tekstuele content);
  • Wij kunnen de pagina’s integreren met jullie website.

Werkt het?
Zeker! Bedrijven besluiten met Spielwork te werken om hun employer brand sterker (authentiek en visueel) in de markt te zetten, om (betere) kandidaten aan te trekken en om de match (en het verloop) te verbeteren. De cijfers liegen er niet om. Bekijk bijvoorbeeld deze klantcase van Spielwork met LAVG.

Bekijk hier wat wij hebben gemaakt voor Sunshower, een bedrijf dat enorm gegroeid is en waarvoor wij al twee jaar succesvol werken. Door een eerlijk, visueel beeld te creëren van het dagelijkse werk en de bedrijfscultuur helpen we hen om het juiste talent aan te nemen. Zij zien dat het sollicitatieproces veel efficiënter is geworden en hun volledige hiring effectiever omdat kandidaten begrijpen waarop ze solliciteren en écht bij de baan passen.

Meer weten?

 

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.