Wendy Franken

Tip van de Week Wendy Franken

In deze Tip van de Week vertelt Wendy Franken hoe zij tijdens een DISC training besloot haar carrière om te gooien én hoe ze dat niet veel later nog een keer deed.

Wie ben je?

Wendy Franken, Senior Recruiter bij HMSHost op Schiphol.

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Ik werkte eerst 10 jaar lang bij D-reizen. Veel van mijn collega’s daar gingen uitzenden en dat sprak mij ook aan. Het werken met én voor mensen; dat is ook een rode draad in mijn carrière. Ik ben toen begonnen bij Start People als Sales Intercedent en ben na een jaar op zoek gegaan naar een baan die echt bij mij paste.

Dat werd Account Intercedent bij Randstad. Hier heb ik veel leuke afdelingen gezien, van het onderwijs tot de overheid en de zakelijke dienstverlening. 11 jaar lang heb ik hier met plezier gewerkt. Vervolgens maakte ik in 2019 de overstap naar de zorg en heb ik gewerkt als senior recruiter. Dat heb ik 4 jaar lang gedaan.

Wat doe je nu?

Bij Randstad deden we een DISC training. Daar kwam uit dat ik na 11 jaar toch een andere route op wilde gaan. Mijn ambitie bleek te liggen in plattere organisaties. Bij kleine organisaties kun je namelijk ook met communicatie bijvoorbeeld bezig zijn, wordt er niet voor je bepaald wat je moet doen en ben je wat vrijer.

Ik wilde graag groeien en heb dus in 2019 gesolliciteerd bij Hartekamp Groep. Hier heb ik een recruitmentteam opgebouwd en na 4 mooie jaren was ik toe aan de volgende stap. Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik als zelfstandige aan de slag ben gegaan.

Niet lang daarna kwam ik erachter dat dit toch niet bij mij past. Ik vind het juist fijn om voor een organisatie te werken! Nu ben ik sinds 1 februari gestart als Senior Recruiter bij HMSHost op Schiphol. HMSHost exploiteert diverse horeca locaties door heel Nederland. Je komt onze locaties tegen op Schiphol en Rotterdam The Hague Airport, op treinstations verspreid door het land en in shopping malls zoals Hoog Catharijne, Amsterdam The Style Outlet en in Designer Outlet Roermond. Denk hierbij aan: Starbucks, Burger King, Backwerk of La Place.

In de rol van Senior Recruiter ligt de focus op alle recruitmentactiviteiten die betrekking hebben op de operationele management- en stafvacatures landelijk. Ik ga de operatie helpen met het in kaart brengen van de vacatures, maak de recruitmentstrategie op in samenwerking met de People & Culture Growth Manager en zorg dat de juiste recruitmentacties worden uitgezet volgens een jaarplanning. Ik ben nog aan het onboarden en ik praat jullie graag eerdaags bij op een van de landelijke evenementen van Recruiters Connected!

Wat vind jij zo leuk aan recruitment?

Samen bouwen aan een mooi recruitmentinstrument. Het contact met mensen. Ik verleid kandidaten om ze enthousiast te maken. Ook eerlijk kunnen zijn; ik help mensen ook als het geen match is. Dat deed ik toen ik zzp’er was, maar zal ik altijd proberen te blijven doen.

Het contact met mensen blijf ik superleuk vinden. In mijn nieuwe functie werk ik meer strategisch en ik ben benieuwd wat dat me weer gaat brengen!

Wat is jouw Tip van de Week?

Het Pay It Forward-principe! Eind vorig jaar heb ik op De Dag van de Ondernemer een inspirerende presentatie bijgewoond. De moraal van het verhaal: geef de vriendelijkheid en de leerervaringen die jij ontvangt door aan anderen. Blijf bij jezelf en wees niet te gretig – het komt vanzelf naar je toe gerold.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.