Simon Suesan

Tip van de Week Simon Suesan

In deze Tip van de Week vertelt Simon Suesan iets over zichzelf en zijn werk als Matchmaker. Herken je jezelf in zijn visie?

Wie ben je?

Simon, Matchmaker.

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Per ongeluk, zoals zovelen haha. Het uitzendbureau waar ik als student voor werkte vroeg me na mijn afstuderen daar intern te komen werken. Gezien ik toch niet wist wat ik ‘later wilde worden’ en een goed gevoel had bij het bedrijf, hun groei en hun missie daar begonnen. Na 3,5 jaar groeiden we uit elkaar (politiek correct verwoord) en maakte ik de stap naar een ander bureau. Hier zou ik na twee jaar mee-ondernemen. Echter kon ik mijn visie / werkwijze daar niet hanteren en toen (op dat moment helaas) besloten het voor mezelf te doen…

Wat doe je nu?

Binnen de randstad recruiter ik voornamelijk recruiters, consultants, accountmanagers en salesmanagers. Zowel voor bureaus als voor corporates.

Wat vind jij zo leuk aan recruitment?

Wanneer een kandidaat je bedankt voor het kritisch meedenken en de juiste adviezen. En helemaal als daar een match uitkomt bij 1 van mijn 48 opdrachtgevers.

Wat vind je minder leuk aan recruitment?

Over het algemeen ben ik vrij eerlijk en kom ik mijn afspraken na. Ik vind het lastig als kandidaten dat niet of minder doen. A zeggen en B doen. Nergens voor nodig haha.

Wat is jouw Tip van de Week?

Wees oprecht in je communicatie (ook luisteren dus) en zoek een omgeving waar je je thuis voelt. Dat kan bij een zeer zeer commerciële club zijn maar ook bij een wat kleinere, meer mensgerichte partij. En laat je adviseren door andere vakgenoten (lees wij van WC-eend).

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.