Shereen van den Boogaard

Tip van de Week Shereen van den Boogaard

In deze Tip van de Week vertelt Shereen van den Boogaard hoe jij jouw kandidaat, je klant én jezelf zo blij mogelijk maakt.

Wie ben je?

Shereen van den Boogaard, eigenaar van Phellow, een recruitment consultancy organisatie gespecialiseerd in de bemiddeling van HR en marketing professionals.

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Na mijn studie bedrijfskunde met specialisatie marketingmanagement, was ik zoekende in wat ik precies wilde gaan doen. Dat ik ooit voor mezelf zou beginnen stond wel vast, maar eerst wilde ik ervaring op doen. 12 jaar geleden na mijn studie was het echt een werkgeversmarkt. Dus banen lagen niet voor het oprapen, vooral niet voor net-afgestudeerde. Daar kunnen we ons nu geen voorstelling meer van maken 😉

Uiteindelijk heb ik een baan gevonden bij de Rabobank en heb ik verschillende adviserende functies gehad. Mensen verder helpen en adviseren met mijn specialisme vond ik destijds erg interessant. Daar wilde ik meer mee gaan doen, dus na 7 jaar heb ik een carrière switch gemaakt naar het recruitmentvak. Het verbinden van mensen en mensen verder kunnen helpen vanuit een zakelijke oogpunt, dat was iets waar ik enorm veel energie van kreeg.

Al van jongs af aan had ik de ambitie om ooit een eigen onderneming te starten. Dus na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan binnen het recruitmentvak heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik midden in corona tijd Phellow gestart.

Wat doe je nu?

Inmiddels werk ik samen met 2 collega’s (Manon en Job) voor verschillende mooie organisaties in (met name) de regio Brabant. Niet alleen helpen wij onze klanten met de invulling van hun vacatures (soms inhouse), maar helpen wij hen ook verder om hun werkgeversmerk beter te positioneren, geven we sollicitatietrainingen aan hiring managers en denken we mee met de onboarding van pas geworven collega’s. Dus van a tot z in het wervingsproces kunnen wij betrokken zijn.

Dat is ook het leuke van het werk dat ik heb. Je bent echt een strategisch partner. Wij gaan niet voor de korte successen, maar streven naar een langdurige samenwerking waarin wij onze klanten echt goed kennen zodat wij hen kunnen ontzorgen in de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Kwaliteit staat voorop, dus geen bulk inmails en cv’s schuiven, maar een hele persoonlijke en authentieke aanpak richting kandidaten. En dat werpt zijn vruchten af!

De leuke en minder leuke kanten aan recruitment

Waar ik de meeste energie en voldoening uithaal is wanneer kandidaten helemaal blij zijn met hun nieuwe baan. Samen met kandidaten kijk ik altijd naar hun leer- en ontwikkelingsbehoefte en laat ik deze goed aansluiten bij de organisatie waar ze aan de slag gaan. Ook de constant bewegende arbeidsmarkt en alle uitdagingen die daarbij komen kijken, maken dat geen één dag saai is.

De minder leuke kanten zijn het beeld dat sommige kandidaten en klanten hebben van recruitment bureaus. Helaas is er heel veel verschil in kwaliteit onderling en heeft recruitment niet altijd een goede naam. Dat is jammer, maar aan ons om te bewijzen dat wij voor kwaliteit en professionaliteit gaan, en dat we gewoon heel leuk zijn om mee samen te werken 😉

Tip van de Week

Verplaats je altijd in de kandidaat. Dat is zo belangrijk! Waar liggen de interesses en de doelen van de kandidaat? Waar wordt een kandidaat nu echt gelukkig van? Maak een persona! Verdiep je daarin en pas je wervingsstrategie hierop aan. Anders ga je met hagel schieten en dat levert echt niks op. Daarnaast kijk ik ook naar de culture fit. Past een kandidaat wel als persoon bij de organisatie en het team? Ik ben van mening dat wanneer je goed bij de cultuur van de organisatie past dit een heel goede basis is voor een gelukkige relatie tussen kandidaat en de organisatie. En gelukkige werknemers zijn creatiever, innovatiever en succesvoller. Dus kandidaat blij, klant blij en uiteindelijk jij ook blij.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.