Roos Schmidt

Tip van de Week Roos Schmidt

Vandaag is Roos Schmidt aan het woord in de Tip van de Week en ze deelt niet alleen een tip, maar voorspelt ook wat trends voor 2024!

Wie ben je?

Roos Schmidt, Business development manager bij Timetohire

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Per toeval! Van jongs af aan ben ik altijd al commercieel geweest, dus na mijn studie besloot ik aan de slag te gaan in sales. Tijdens deze zoektocht stuitte ik op een 360 graden recruitment rol bij een bureau. Als onwetende heb ik mij helemaal laten onderdompelen in de wereld van recruitment. Dat beviel mij bijzonder goed.

Na een tijd begon het bij mij te knagen dat ik meer dan alleen “leverancier” van kandidaten wilde zijn. Mijn interesse in strategische recruitment vraagstukken groeide. Ik merkte dat bedrijven behoefte hadden aan zelfredzaamheid. Hier kan ik mij in vinden. Want er moet toch een betere manier zijn om hun problemen, mede ontstaan door de scheefgetrokken arbeidsmarkt, op te lossen? Zo ben ik verder gaan kijken naar een oplossing dat in mijn ogen de markt écht verder helpt. Uiteindelijk ben ik bij Timetohire terecht gekomen. Vanuit hier help ik bedrijven met hun recruitment strategieën voor de lange termijn en maken we ze future-proof. Inmiddels recruit ik zelf niet meer en richt ik mij puur op commercie.

Wat is jouw ambitie?

De Nederlandse recruitment markt veranderen. Mensen zijn namelijk het allerbelangrijkste in een organisatie. Wie zorgt voor goede mensen? Juist: recruiters! Toch is recruitment te vaak ondergewaardeerd of wordt er als eerste op bezuinigd. Zonde!

Door kennis te delen probeer ik bedrijven bewust te maken van de cruciale impact die recruitment heeft op het behalen van bedrijfsdoelstellingen en het succes van een organisatie. Want alleen samen kunnen we die verandering realiseren!

Welke trends zie je op de arbeidsmarkt?

Los van dat AI en Chat-GPT je nu om de oren slaat, zie ik de volgende twee trends voorbijkomen:

  • Skill-based hiring: de focus ligt hierbij op het matchen van kandidaten op basis van competenties en vaardigheden in plaats van werkachtergrond. Het werkt sneller en je vergroot hiermee jouw doelgroep, met name voor blue-collar functies zeer interessant.
  • Intern werven: Gelukkig zien steeds meer bedrijven het voordeel in van een sterke samenwerking tussen recruitment en HR. Intern je mensen laten doorstromen is kosten efficiënt en ze blijven langer (gelukkig) werken binnen jouw organisatie.

Deze twee trends staan nog in de kinderschoenen bij veel bedrijven, maar ik voorzie dat het zal toenemen in 2024!

Wat is jouw Tip van de Week?

Als je het al niet deed: investeer in referral-recruitment! Mensen die via deze weg binnen komen zijn vaak al warm, van hoge kwaliteit en blijven gemiddeld langer binnen de organisatie werken. En op deze manier hou je ook je huidige medewerkers betrokken binnen de organisatie. Win-win.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.