Krista Tichelaar

Tip van de Week Krista Tichelaar

Deze keer is Krista Tichelaar te woord in de Tip van de Week. Haar tip heeft te maken met technologie en innovatie!

Wie ben je?

Krista Tichelaar, Head of Talent Acquisition EMEA bij Swift.

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Na mijn studie psychologie was ik eigenlijk op zoek naar een baan binnen organisatieverandering. Helaas was de economie op dat moment minder positief, en was ik benaderd via Adecco om de permanent recruitment tak op te zetten. Dat was mijn eerste baan in recruitment, en 20 jaar later ben ik nog steeds actief in dit vakgebied!

Wat doe je nu?

Ik werk momenteel als Head of Talent Acquisition voor de EMEA regio bij Swift, een cooperatieve organisatie die veilige en efficiente communicatie tussen financiele instellingen mogelijk maakt.

Wat vind jij zo leuk aan recruitment?

Er zijn zoveel aspecten die ik leuk vind! Het interviewen van de kandidaten en hen beter te leren kennen, mensen daadwerkelijk helpen in hun carriere en de buzz bij het sluiten van een functie. In deze positive drag je echt bij aan de groei van zowel het bedrijf als de carriere van mensen. De interactie met de managers om met hun samen te werken aan de recruitment. De vele veranderingen in het vak, zoals AI en de druk op de markt bij bepaalde posities, zorgen voor uitdagingen en het vinden van innovatieve oplossingen.

Ook de verbeteringen die mogelijk zijn binnen recruitment maken het werk boeiend. Binnen Swift zijn we verantwoordelijk voor de hele EMEA regio, waardoor je met veel verschillende culturen en arbeidswetten te maken krijgt. Als laatste vind ik het projectmatige aspect van de functie zeer interessant; ik vind het leuk om betrokken te zijn bij verschillende projecten die een overlap kunnen hebben met heel HR.

Zijn er ook dingen waar je tegenop ziet op een dag?

Door de druk op de markt en de schaarste aan profielen duurt het langer om bepaalde posities in te vullen. Dit heeft invloed op de hiring managers die om verschillende redenen onder druk kunnen staan. Hierdoor wordt er ook meer druk gelegd op recruiters, wat ik minder leuk vind.

Wat is jouw Tip van de Week?

Blijf flexibel en open voor nieuwe technologieën. Innovatie en aanpassingsvermogen zijn essentieel in een snel veranderende markt en ook in een beroepsgroep waar veel verandering plaatsvindt.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.