Jorg Jansen

Tip van de Week Jorg Jansen

In deze Tip van de Week praat Jorg Jansen over wat jouw kandidaten belangrijk vinden en hoe dit aansluit op de visie van jouw bedrijf.

Wie ben je?

Jorg Jansen, Interim Corporate Recruiter

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Jarenlang heb ik in de sales gewerkt. In 2008 ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik had een heel leuk gesprek met een detacheringsbureau dat mij in eerste instantie wilde bemiddelen bij een klant. Na het gesprek vroeg de recruiter of ik er zelf wel eens over na had gedacht om recruiter te worden, omdat zij zelf een nieuwe college zochten. Vervolgens ben ik daar als recruiter gestart en heb daar het vak geleerd.

Wat doe je nu?

Ik ben Interim Corporate Recruiter en doe opdrachten door heel Nederland waar recruitment opgezet of geoptimaliseerd moet worden. Ik help bedrijven met het implementeren van een helder recruitmentproces, coachen van recruiters en daarnaast vind ik het erg leuk om lastige profielen te werven (bijvoorbeeld Data Scientists en Data Engineers).

Wat vind jij zo leuk aan recruitment?

Het maken van een impact. Dat je de processen op een dusdanige manier inricht waardoor je de inflow van kandidaten verhoogt en ook een optimale candidate experience kunt bieden.

Zijn er ook dingen waar je tegenop ziet op een dag?

Niet echt. Ik doe altijd de dingen die ik leuk vind😊

Wat is jouw Tip van de Week?

Zorg dat je je verdiept in je doelgroep zodat je weet wat zij belangrijk vinden en hoe je ze kunt bereiken. Sluit dit aan op de visie en cultuur van de organisatie waar je werkt? Je kunt dit weer gebruiken in je communicatie. Ik ben overtuigd dat wanneer je als recruiter goed voorbereid bent en je vanuit oprechte interesse het contact aangaat je veel effectiever bent en je ook de juiste mensen aan je organisatie kunt binden. Met enkel standaard bulkberichten sturen op LinkedIn ga je het namelijk niet meer redden.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.