Evelien van der Laan

Tip van de Week Evelien van der Laan

Dit keer Evelien van der Laan die haar Tip van de Week vertelt als senior corporate recruiter binnen de GGZ.

Wie ben je?

Evelien van der Laan, senior corporate recruiter.

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Eigenlijk zoals vele anderen: ik wist niet zo goed wat ik wou. Ik heb Management in de Zorg gestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht en daar kon ik ‘later alles mee doen’. Daarvoor moet je wel weten wat bij je past en dat ben ik gaan onderzoeken. Eén ding wist ik zeker: ik vond de zorg interessant. Daarom ben ik toen een traineeship zorgadministratie gaan doen. Dat was leerzaam, maar niks voor mij. Ik mist het werken met mensen.

Later zag ik een vacature voor recruiter in de zorg bij Maandag. Daar ben ik aan de slag gegaan en heb ik heel veel geleerd. Helaas strookte dat niet helemaal met mijn waardes als persoon en kwam ik uiteindelijk aan de corporate zijde terecht binnen een ziekenhuis. Toen dacht ik: ‘hey, dit vind ik leuk!’. Het werken met kandidaten, creatief bezig zijn, de communicatie en alle processen die bij corporate recruitment horen vond ik onwijs interessant.

Wat doe je nu?

Ik werk nu bij ggz-instelling Arkin als corporate recruiter. Arkin is een stichting die 11 specialismen omvat die samen jaarlijks zorg bieden aan circa 38.000 cliënten. Mijn collega’s en ik werven ook per doelgroep en specialisme. Ik werf bijvoorbeeld veel agogen en verpleegkundigen in de regio Amsterdam, Amersfoort, Utrecht voor Jellinek, Sinai centrum en PuntP.

Waar ben je dan werkzaam?

Ik vind dat elke regio wel wat heeft. Noord-Holland is heel direct en dat ben ik zelf ook. Daarom voel ik me hier wel op mijn plek. Iedereen zegt waar het op staat en je weet waar je aan toe bent. Daar houd ik van.

Wat vind je het leukst en minst leuke aan recruitment?

Een manager is al een tijd op zoek naar een kandidaat en jij hebt diegene gevonden. Vervolgens wordt er geen of veel te laat contact opgenomen met diegene. Dat is echt het minst leuk.

Het leukst aan recruitment vind ik dat je zo breed bezig kunt zijn. Je kunt expert worden in wat jij leuk vindt. Nu ben ik bijvoorbeeld meer gefocust op communicatie en marketing, maar er is nog veel meer mogelijk. Met recruitment kun je alle kanten op.

Wat is jouw Tip van de Week?

De meeloopknop!

Dat is een extra formulier bij de sollicitatieknop. Wilt een potentiële kandidaat meer weten over de functie? Laat diegene dan een dagje meelopen. Hij of zij hoeft dan alleen de naam, het telefoonnummer en e-mailadres achter te laten en als recruiter kun je dan meteen het gesprek aangaan. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Wij hebben echt al heel veel vacatures kunnen vervullen op deze manier. De GGZ heeft namelijk een lastig beeld wat vaak niet klopt. Men weet niet precies wat het werk inhoudt. Dan is meelopen dé oplossing.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.