Corinne Meinster

Tip van de Week Corinne Meinster

In deze Tip van de Week is Corinne Meinster aan het woord. Hoe is zij gestart als tekenaar bij een architectenbureau en geëindigd als ondernemer in de recruitmentbranche?

Wie ben je?

Corinne Meinster, ondernemer en eigenaar van Meinselect.

Hoe ben je in het recruitmentvak gerold?

Op een gekke manier! Ik ben mijn carrière gestart als tekenaar bij een architectenbureau… dat is dus heel wat anders, haha. Maar ik kom uit een ondernemersgezin en ik miste het contact met mensen in dat werk. Ik ben dus op zoek gegaan naar een andere baan via verschillende bureaus. Bij één van die bureaus werd mij gevraagd of ik niet bij hen zou willen werken. Zo gezegd, zo gedaan. Doordat ik een bouwkundige achtergrond had, ben ik personeel in die branche gaan bemiddelen.

Ik heb na die functie nog even kort bij een corporate bedrijf gewerkt en later weer bij een ander bureau. Uiteindelijk heb ik in 2010 de stap gezet om voor mijzelf te gaan werken en zo is Meinselect ontstaan.

Wat doe je nu?

Wij zijn een recruitmentbureau gericht op bouw en vastgoed. Ons team is klein en bestaat uit 4 mensen. Dit betekent dat ik zelf ook nog volop in de operatie zit en dagelijks bezig ben met recruitment. Ik probeer juist de randzaken uit te besteden, zodat ik zelf kan blijven focussen op searchen en het spreken van klant en kandidaat.

Waar werk je?

Ons kantoor is gevestigd in Breda en ons werkgebied is Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland.

Wat vind je het leukst en minst leuke aan recruitment?

De dagelijkse afwisseling in de gesprekken die je voert met mensen vind ik het leukst. Het is altijd een verrassing wat er uit een gesprek komt. Je weet nooit wie er echt tegenover je komt zitten en wat hun persoonlijke verhaal is. Ook het feit dat je niet van tevoren in kunt schatten hoe je dag eruit gaat zien houdt het werk interessant. Of je hebt een intake of je gaat searchen of je zit met een klant aan tafel om een vacature door te nemen… Er is veel afwisseling in het werk.

Dat recruitment vaak niet serieus wordt genomen, zorgt voor een negatieve sluier over ons vakgebied. Het vak wordt echt onderschat. Mensen denken vaak dat het werk heel makkelijk is: je stuurt een cv de wereld in en je krijgt veel geld op je rekening. Daarnaast is er ook negatieve, onderlinge concurrentie. Soms zijn kandidaten zich er niet van bewust dat ze met bureaus in contact zijn en niet iedereen is transparant over wat er met iemands gegevens gebeurt. Dat is voor de kandidaat soms nadelig. Daarom streven wij transparantie zo na. De kandidaat betrekken en niet zomaar cv’s de wereld in sturen is heel belangrijk.

Wat is jouw Tip van de Week?

Probeer je rol zo dicht mogelijk bij jezelf te houden. Behandel een kandidaat zoals je zelf behandeld wilt worden. Daarnaast bereik je het meest met een persoonlijke benadering. Ik zeg altijd; automatiseer en standaardiseer zo min mogelijk. Bovendien is recruitment een kwestie van zaaien en lange termijn denken. Heb geduld. Heeft iemand nu geen interesse? Volgend jaar misschien wel! Als je een goede indruk hebt achtergelaten, dan komen ze wel weer terug.

Tenslotte geloof ik heel erg in specialiseren. Dat kan in je voordeel werken als recruiter. Neem niet alles aan, durf nee te zeggen en leer jezelf kennen. Jezelf onderscheiden is als recruiter heel belangrijk.

Over de ‘Tip van de Week…’

Recruiters Connected staat voor kennisdeling door verbinding. Dit doen wij in elk opzicht gratis. Een belangrijk onderdeel hiervan, vinden wij, is leren van elkaar. Daarom vragen wij elke week aan één recruitmentcollega wat hún tip van de week is.

Verder sparren over recruitment kan vervolgens natuurlijk op een van onze events!

Wil je vrijblijvend meer weten over digitaliseringskansen binnen jouw recruitmentproces? Of eens vrijblijvend sparren over recruitment marketing, ATS-en, software en apps? Vraag ons gerust om wat vrijblijvende informatie!

    Share

    Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

    Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.