TheRecruitBoosters richt zich met diensten nu ook op Executive Search

TheRecruitBoosters, een Amsterdamse start-up gericht op recruitment via LinkedIn, helpt organisaties nu ook om vacatures op directieniveau te vullen, ook wel ‘Executive Search’ genoemd. Dat het lastig is voor bedrijven om personeel te vinden, blijkt wel uit recente cijfers van het CBS over het vierde kwartaal van 2021. Zo waren er eind 2021 meer vacatures dan werklozen. Het vinden van een senior manager, zoals een CEO, CFO of CIO, lijkt om deze reden haast onmogelijk. In de ‘war on talent’ zoeken veel werkgevers in het buitenland naar kandidaten, maar Nederland is niet het enige land dat trekt aan arbeidskrachten uit het buitenland. Om bedrijven te helpen deze uitdaging het hoofd te bieden, verlegt TheRecruitBoosters zijn diensten richting Executive Search.

Bij de werving van junior functies worden vacatures meestal vervuld door werkzoekenden of mensen die een nieuwe uitdaging zoeken. Hoewel hiermee veel functies in een organisatie kunnen worden ingevuld, moet het senior management bestaan uit de allerbeste mensen – en zij zijn zelden op zoek naar een baan. Dat is waar Executive Search om de hoek komt kijken. Bij Executive Search wordt de meest geschikte kandidaat voor een directiefunctie op een zeer persoonlijke manier benaderd, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van een relatie met de potentiële kandidaat. De focus ligt hierbij op het ‘grijze gebied’ van de markt: mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe rol, maar wel een nieuwe stap overwegen wanneer ze een mooie kans aangeboden krijgen.

“In de markt voor Executive Search kregen we vaak als feedback dat onze manier van werken niet specifiek genoeg was. Dit maakte het lastig om in een steeds kleiner wordende pool mensen net die ene topkandidaat te vinden”, aldus Luc van Poll, CEO en oprichter van TheRecruitBoosters. “Voordat we onze diensten op deze markt hadden afgestemd, hadden dit soort mensen ook gelijk gehad. Maar doordat we met onze software de doelgroep veel gerichter en specifieker kunnen maken, merken we dus onze dienst nu juist heel goed past bij Executive Search.”

TheRecruitBoosters telt inmiddels ruim 60 klanten tot zijn klantenportfolio die actief zijn in allerlei sectoren, variërend van de bouw-, IT- en financiële sector tot de zakelijke dienstverlening, detachering en handel. Door de sourcing-technieken aan te passen is TheRecruitBoosters in staat om het aantal geschikte kandidaten voor sommige lastig te vervullen functies met 20 tot 40 procent te verhogen. Dankzij de data die wordt verzameld bij het benaderen van allerlei mensen met verschillende functies, heeft het bedrijf daarnaast een perfect inzicht in wat de beste manier is om professionals te benaderen via LinkedIn. In combinatie met de specifieke kennis van Executive Search-partijen zorgt dit ervoor dat klanten vaker in gesprek komen met een geschikte kandidaat op directieniveau.

Meer informatie over hoe TheRecruitBoosters helpt de juiste kandidaten – junior, medior én senior – te vinden in de huidige, krappe arbeidsmarkt, is hier beschikbaar.

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.