ThalentMe, een leidraad tijdens eindejaarsgesprekken

Performance gesprekken, vaak in de rush van het eindejaar, worden overhaast uitgevoerd met een sterke focus op resultaten, KPI’s en taken. Helaas ook met weinig oog voor de medewerker.

Waar we een duidelijke trend spotten om tijdens de rekrutering aandacht te besteden aan de teamfit en de match met de organisatie, wordt dit vaak niet verder opgevolgd door leidinggevenden tijdens de toch wel cruciale eindejaarsgesprekken.

ThalentMe is een online toepassing waarmee je op een toegankelijke manier inzet op de unieke talenten, competenties en persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, bijvoorbeeld tijdens deze eerder formele eindejaarsgesprekken. Het rapport brengt (verborgen) talenten, potentieel en uitdagingen in kaart. Met de bijgevoegde ontwikkeltips geef je hen bovendien ook de mogelijkheid om op eigen houtje aan de slag te gaan met hun unieke skills, valkuilen en verbeterpunten.

Het is een ideale gespreksopener, makkelijk hanteerbaar voor zowel leidinggevende als medewerker zelf en bijgevolg de perfecte houvast tijdens eindejaarsgesprekken. Zeker nu we weer allen aan het telewerken zijn, wordt het des te belangrijker het gesprek met je medewerkers op een persoonlijke en authentieke manier aan te gaan.

ThalentMe vertrekt vanuit het individu en mapt iemands competenties op drie niveaus:

  • Top skills: unieke talenten waarin de medewerker uitblinkt. Hiermee biedt de medewerker toegevoegde waarde binnen de organisatie.
  • Potentieel: kwaliteiten die gemiddeld beter ontwikkeld zijn in vergelijking met anderen, maar mits wat extra aandacht en zonder al te veel energie verder ontwikkeld kunnen worden. De bijgevoegde ontwikkeltips komen hierbij van pas.
  • Uitdagingen en valkuilen: de medewerker kan deze eigenschappen moeilijk ontwikkelen, maar zich er wel bewust van worden en ermee leren omgaan

Wil je meer weten? Check deze wetenschappelijk onderbouwde oplossing via onze website.

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.