TalentMapper. Nr. 1 in Talent Sourcing

TalentMapper is de Nr. 1 in Talent Sourcing. We zijn ooit gestart als Arbeidsmarkt Adviesbureau en adviseerden bedrijven over hun te voeren recruitmentstrategie. Het viel ons op dat veel bedrijven de externe arbeidsmarkt/kandidaten niet op de juiste manier (actief) benaderen. We kregen van klanten ook steeds vaker de vraag: “Fantastisch, jullie advies, maar wij hebben eigenlijk niet de mankracht om kandidaten pro-actief te gaan benaderen”. Daar zijn we op ingesprongen en hebben toen mensen aangenomen die wij op interim-basis konden inzetten. Als eerste bedrijf in Nederland noemden wij hen geen Recruiters, maar Talent Sourcers.

 

Online Data is de sleutel voor het succes van TalentMapper. Het zoeken is écht een vak apart! Wij werken volgens een eigen ontwikkeld Talent Sourcing model, waarbij we starten met een uitgebreid onderzoek/pre-search naar de doelgroep. Hierbij maken we gebruik van minimaal 6 bronnen die ons in staat stellen een blauwdruk van de doelgroep te maken. Hierdoor weten we exact hoe groot de doelgroep is, waar we ze kunnen vinden en wat de specifieke interessegebieden zijn. Het resultaat van deze aanpak is tweeledig. Enerzijds leveren we recruitment advies op maat. Anderzijds vinden wij kandidaten die anderen niet vinden en benaderen en overtuigen deze schaarse talenten op een persoonlijke manier.

 

‘Wij versterken HR/Recruitment afdelingen met onze Talent Sourcers’

 

Onze Talent Sourcers worden toegevoegd aan een bestaand HR/Recruitment team en zorgen voor extra kandidaten in het recruitmentproces. Deze kandidaten waren anders niet in aanraking gekomen met het bedrijf, laat staan de vacature waar op dat moment kandidaten voor worden gezocht.

 

Het belangrijkste motto van TalentMapper is: “Wij versterken sterke merken.” Wat wij doen is het werkgeversverhaal van een bedrijf overbrengen. We zorgen dat de namen van onze klanten, zoals ABN AMRO, LeasePlan & BDO bij de doelgroep terecht komen en het juiste talent wordt overtuigd om bij hen te gaan werken. Daarbij is het werkgeversmerk onmisbaar, ofwel: wil de schaarse doelgroep wel bij jou werken? Iedereen kent bijvoorbeeld de Rijksoverheid, maar weet de kandidaat die je zoekt wel hoe het is om daar te werken? En wat het betekent om die ene functie binnen dat rijksonderdeel te bekleden? Deze aspecten presenteren de Talent Sourcers direct aan de kandidaten en overtuigen hen om zodoende op gesprek te komen. Daarnaast zetten we talentpools op voor bedrijven.

 

Heb je ook behoefte aan extra kandidaten in het recruitmentproces? www.talentmapper.nl

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.