Sourcing en andere tools

Welke recruitmenttools kun je het best gebruiken als recruiter? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Veel van onze leden gebruiken voor het vervullen van vacatures verschillende soorten recruitmenttools, maar weten niet goed welke tools ze nou eigenlijk het best kunnen inzetten. Zelfs de meest ervaren recruiters lopen zo nu en dan tegen dit dilemma aan. Om voor wat opheldering te zorgen, gaan we in dit artikel dieper in op de functie van sourcing.

Om te beginnen, wat is sourcing precies? Sourcing is de zoektocht naar geschikte kandidaten voor huidige en toekomstige vacatures, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende online en offline hulpmiddelen, met als doel om relevante informatie van geschikte kandidaten te verzamelen. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is natuurlijk LinkedIn, maar ook overige social media kanalen, referral recruitment, huidige medewerkers, kandidaten in het ATS en Google zijn belangrijke hulpmiddelen in de zoektocht naar geschikte kandidaten.

 

Ondanks de veelzijdigheid van sourcing, wordt het vaak gezien als een saaie activiteit, die er ‘even’ bij gedaan kan worden. Een groot misverstand, want goed sourcen vraagt om veel inhoudelijke kennis en is zeker niet iets wat je even doet. Nu horen we je denken: maar waar haal ik de tijd vandaan om mij hier in te verdiepen? Wij begrijpen dat deze complexe en tijdrovende klus niet voor iedereen is weggelegd. Er zijn daarom dienstverleners die dit uit handen kunnen nemen. Het grootste deel van onze leden die een van deze dienstverleningen heeft uitgeprobeerd, is hier erg tevreden over. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van sourcing? Via deze link kom je bij onze pagina over recruitmenttools waar je aan kan vinken in welke tool je geïnteresseerd bent. Onze partners voorzien je graag vrijblijvend van informatie.

 

Behalve sourcing zijn er een hoop andere waanzinnig mooie recruitmenttools, die nog relatief weinig worden ingezet. Dit is zonde, want door het uitbesteden van recruitment taken, houd je tijd over voor overige werkzaamheden. Meer weten? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van onze recruitmenttools via deze link.

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.