Sollicitatiedokter organiseert Virtuele Banenbeurs

Op 28 juni 2021 gaan de digitale deuren open van de landelijke Virtuele Banenbeurs. Daarop gaan de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland het gesprek aan met ambitieuze studenten en young professionals.

De werkgevers die op 28 juni op de beurs afkomen, presenteren zichzelf aan ambitieuze studenten en young professionals met maximaal 5 jaar werkervaring. Dat alles doen ze in een digitale omgeving die nauwelijks van echt te onderscheiden is, belooft de organisatie.

Walhalla voor jong talent
Onder andere Google, Heineken, Alliander en KLM laten zichzelf op de Virtuele Banenbeurs zien. Ook de Rijksoverheid, Sogeti en vele andere geven acte de présence.

Verreweg de meeste van deze bedrijven nemen tijdens de Virtuele Banenbeurs niet alleen de tijd om zichzelf als werkgever te presenteren. Ze zullen ook 1-op-1 in gesprek gaan met studenten die op de beurs afkomen.

Skills first
Studenten die zich aanmelden voor deze face to face meetings, worden bij werkgevers gematcht op basis van een intensief assessment. Dat assessment wordt agfenomen door de professionals van IVY Works. Dat is interessant voor werkgevers, aangezien de tests van dit bedrijf normaalgesproken voor 149 euro worden verkocht. Organisaties die aan de beurs deelnemen krijgen de ge-assesste profielen daarentegen gratis aangeboden.

De assessments zorgen ervoor dat jonge werkzoekers op basis van hun skills en vaardigheden – en niet op basis van hun gender, etniciteit of netwerk – bij grote bedrijven aan tafel komen. “Diversiteit en inclusiviteit staan bij ons hoog in het vaandel,” laat de organisatie op de eigen website weten.

De beurs is verder uniek omdat ze landelijk is, en naast Nederlands-, ook Engelstalig.

Netwerken
Op de Virtuele Banenbeurs kunnen studenten en starters naar harte lust netwerken met recruiters. Ook zijn er op de beurs talloze sollicitatie-experts aanwezig die kunnen helpen bij het oppoetsen van een cv en het voorbereiden op een kennismakingsgesprek.

Marieke Wehner, managing director van Sollicitatiedokter, is blij dat grote bedrijven hun naam aan de Virtuele Banenbeurs verbonden hebben. “Bij Sollicitatiedokter helpen we het liefst mensen hun droombaan te vinden. Die droombanen worden bij dit soort organisaties vergeven.”

“Maar het echt grote verschil wordt gemaakt doordat we naar skills en vaardigheden kijken, vervolgt ze. “Jong talent wordt bij ons dus niet geselecteerd op basis van hun bestuurs- of buitenlandervaring. Werkgevers waarderen dat, want zo komen ze met een veel breder potentieel in contact.”

Duizenden studenten
Andere bedrijven die zich tot dusverre hebben aangemeld voor de Virtuele Banenbeurs zijn onder andere Intelligence Group en Van Dorp Dienstencentrum. Verder zijn de aankomende informatiebijeenkomsten voor werkgevers in trek bij vele andere (inter)nationale grootheden.

De organisatie verwacht daarnaast enkele duizenden studenten met minimaal een bachelorsdiploma te verwelkomen op de beurs. Daarvoor is het in gesprek met vele Nederlandse universiteiten, hogescholen en studentenorganisaties.

Organisaties kunnen zich via deze link aanmelden. Studenten schrijven zich in via deze link.

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.