Recruitment nog lastiger

Recruitment nog lastiger de komende maanden; maak geen ‘Dick Benschopje’.

In Amerika is sprake van een ‘technische recessie’ én een laagterecord qua aantal werklozen. In Nederland steeg de werkloosheid de laatste maanden snel, maar niet de WW-uitkeringen. Dit omdat er minder jongeren nu werken, terwijl ze erg gewild zijn. Iedereen vraagt zich af waar de mensen zijn op de arbeidsmarkt, terwijl nog nooit zoveel mensen hebben gewerkt in Nederland. HOE DAN?  Wat maakt recruitment nog lastiger de komende maanden?

Met de huidige manier hoe we naar de arbeidsmarkt kijken, kunnen we niet verklaren wat er gebeurt. Afkoeling van de economie, inflatie, sterk stijgende lonen én ongekende krapte op de arbeidsmarkt. Dat is een ongekende combinatie. Alle traditionele signalen staan op oranje, bijv. de cijfers vanuit de uitzendbranche, stijgende werkloosheid en de afkoeling op de huizenmarkt. Ook zien we dat zich iets meer interim recruiters aanbieden op de markt, die overigens in no-time een nieuwe opdracht hebben. Traditionele signalen zeggen ‘pas op’. Dit terwijl de praktijk is dat werkgevers moeilijk kunnen leveren door personeelstekort en dat de bedrijfscontinuïteit onder druk staat. In elke sector, van overheid tot en met accountancy.  

Wie denkt dat er verlichting op komst is op de arbeidsmarkt, kan weleens bedrogen uitkomen. Ik verwacht dat mensen, met zoveel financiële onzekerheid over o.a. de energieprijzen, nog minder geneigd zullen zijn om te bewegen op de arbeidsmarkt. Natuurlijk moeten ze meer verdienen, maar dat inruilen tegen de onzekerheid van een nieuw contract en nul rechten is vaak een stap te ver. De vraag zal afnemen (maar nog ongekend hoog blijven), maar de krapte zal niet minder worden omdat nog minder bereid zullen zijn om te bewegen….  

Als je nu budgetten reduceert op recruitment of afschaalt in recruitment power, zou je weleens een Dick Benschopje kunnen maken. Die dacht ook dat de zomerbonus eraf kon bij de toch al onderbetaalde essentiële werknemers op Schiphol. Niet doen, want recruitment gaat waarschijnlijk veel lastiger worden in de komende kwartalen. Ik zou nu budget vergroten en als directie/management de arbeidsmarktsituatie nog serieuzer nemen. Oude wetten gelden niet meer. Je hele recruitmentafdeling zou zomaar binnen 2 maanden kunnen opstappen en ergens anders kunnen gaan werken als je nu afschaalt… 

Geert-Jan Waasdorp 

Directeur van Intelligence Group 

Op 18 oktober geeft Intelligence Group in samenwerking met HeadFirst Group een gratis webinar over de arbeidsmarkt van Informatie Technologie (IT). In het webinar wordt er aan de hand van data uitleg gegeven over deze specifieke arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen de IT-markt. Meer informatie of meteen aanmelden? Klik hier

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.