Hoe kan mijn ATS de candidate experience (of journey) verbeteren?

Een negatieve ervaring tijdens een sollicitatie kan ervoor zorgen dat kandidaten afhaken, en zelfs anderen afraden om te solliciteren. Een ATS (Applicant Tracking System), mits goed ingericht, kan bijdragen aan een positieve candidate experience. Je voorkomt late reacties, of nog erger: verkeerde reacties. Daarbij heb je de mogelijkheid om de communicatie te personaliseren per kandidaat. Met een ATS verklein je de kans op het kwijtraken van kandidaten tijdens de sollicitatieprocedure en tegelijk bind je sollicitanten en kandidaten aan de organisatie.

Een van de grootste irritaties van kandidaten is dat ze nooit enige reactie krijgen op hun sollicitatie, waar de meeste kandidaten toch echt tijd en energie in hebben gestoken. Met een ATS is deze irritatie meteen van tafel, want alle kandidaten die interesse tonen in jouw organisatie krijgen altijd iets te horen. Dat is natuurlijk makkelijk scoren.

Een tweede irritatiepunt vanuit kandidaten zijn de sollicitatieformulieren met veel vragen en vooral veel verplichte en standaard velden. Met een ATS dat de mogelijkheid biedt om sollicitatieformulieren aan te passen per vacature creëer je direct een betere candidate experience en daarmee een hogere conversie (meer reacties).

TOOL2MATCH is ontwikkeld met de gedachte om het werven én selecteren efficiënter en effectiever te maken; vanaf het eerste contactmoment met de kandidaat tot aan het salarisvoorstel of afwijzing. TOOL2MATCH is een middel en geel doel, het moet vooral voor je werken en niet tegen je.

Gratis demo
Benieuwd naar de mogelijkheden van TOOL2MATCH? Tijdens een live demo geven wij je graag een rondleiding door de tool, en beantwoorden wij al je vragen. Vraag hier een gratis demo aan.

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.