Het eerste data gedreven arbeidsmarktplatform om te matchen!

Dat de arbeidsmarkt voor IT professionals wereldwijd krap is dat zal voor weinig werkgevers meer een geheim zijn. Vrijwel elke organisatie die ook maar iets te maken heeft met software is momenteel op zoek naar goede IT professionals. Steeds meer wordt er een beroep gedaan op freelance DevOps professionals om software projecten op te zetten en/of processen te verbeteren en te onderhouden.  

 

Freelance DevOps professionals merken al langer dat zij behoren tot een steeds schaarser worden doelgroep waar gretig op “gejaagd” wordt door elke recruiter die iets met IT recruitment te maken heeft. Niet elke aanpak wordt door deze IT freelancers gewaardeerd getuige de vele verhalen over vervelende wervingsmethoden vanuit IT recruiters. Steeds meer IT professionals halen uit frustratie hun Linkedin profiel offline.  

 

Om dat probleem op te lossen gaan Recrout en Amazic vanaf dit jaar een samenwerking met elkaar aan waarbij Amazic het eerste data gedreven arbeidsmarktplatform op de markt brengt om digitaal DevOps professionals en werkgevers met elkaar gaat matchen, zonder tussenkomst van allerlei partijen. Recrout levert hiervoor de technologie om hen hierbij te ondersteunen.  

 

Amazic gaat DevOps professionals en werkgevers wereldwijd een gebruiksvriendelijk platform aanbieden waarbij niet alleen de technische skills belangrijk zijn, maar ook de match op competenties en fit met bedrijfscultuur EN volledig objectief en unbiased. Een ontwikkeling die ook binnen de wereld van IT steeds belangrijker wordt.  

 

“Van developers bijvoorbeeld wordt niet alleen meer verwacht dat zij goed kunnen programmeren maar dat zij ook steeds meer kunnen samenwerken binnen multidisciplinaire teams, presentaties kunnen houden en kunnen meedenken over nieuwe ontwikkelingen. Op dit moment gaat het binnen de IT recruitment vooral om wie als eerste een paar cv’s over de schutting kan gooien tegen de voordeligste voorwaarden. Dat is niet waar IT over gaat.  

 

Dat IT professionals schaars zijn betekent niet dat zij niet of nauwelijks openstaan voor nieuwe uitdagingen en projecten. Integendeel, bij de juiste aanpak en interessante projecten staan ook IT professionals open om zich verder te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis te verwerven. Maar het mag duidelijk zijn dat er sprake is van een mismatch. “ Aldus Karim Akhlal van Recrout.

 

De Europese IT en Sales organisatie Amazic ervaart al langer de mismatch tussen werkgever en IT professionals in de praktijk. Amazic levert onder andere IT trainingen aan grote financiële instanties en multinationals, een IT content platform en een IT software marktplaats om innovatieve software leveranciers zoals Docker, Jenkins en Gitlab met IT managers te koppelen die op zoek zijn naar nieuwe software oplossingen en producten.  

 

“We krijgen regelmatig IT professionals op bezoek voor training die ons vragen of wij iemand weten voor een nieuwe uitdaging na het aflopen van hun huidige project, omdat wij geen recruitment bureau zijn moesten wij ze steeds teleurstellen. Tegelijkertijd kregen wij ook steeds vaker vanuit onze klanten de vraag of wij nog interessante freelancers kenden ter versterking van hun IT team. Ook hen moesten wij steeds teleurstellen omdat recruitment niet onze business is.  

 

Echter, toen Recrout op ons pad kwam vielen de puzzelstukjes in elkaar en is het idee geboren om een digitaal matching platform op de markt te brengen als extra service voor onze klanten en onze cursisten. Onze community weet ons al te vinden als het gaat om de nieuwste bewezen technologieën, relevante DevOps content en blended IT trainingen en cursussen. Het koste ons niet heel veel moeite om in te zien dat een online carrière platform daar naadloos tussen past, zolang wij er maar niet als intermediair tussen hoeven te zitten.  

 

Het platform van Recrout is volledig geautomatiseerd en stelt DevOps professionals in staat om weer 100% in de lead te zijn als het gaat om wie met jou in contact kan komen voor nieuwe freelance projecten. Daarnaast kijkt het platform ook naar de match tussen de soft skills van een IT professional en een potentiële opdrachtgever, want ook binnen onze wereld worden deze steeds belangrijker. Voor ons dus een perfecte match en we kijken er erg naar uit om samen met Recrout de wereld van IT recruitment een stukje beter en vriendelijker te maken voor beide partijen” Aldus Mohamed Yassini CEO van Amazic.  

 

Voor meer informatie over Amazic: https://amazic.com/  

Voor meer informatie over Recrout: https://recrout.com  

Wilt u contact opnemen om de mogelijkheden van een arbeidsmarktplatform binnen uw branche te bespreken? Neem dan contact op met Karim Akhlal via karim@recrout.com  

 

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.