Goed nieuws: Emply wordt onderdeel van Paychex/de Lessor Group

Lessor Group, gekocht door Paychex in 2018, heeft maandag 4 januari 2021 ook de aankoop van Emply bekend gemaakt. Emply is een snelgroeiende full-suite HR SaaS leverancier, inclusief modules voor hr-management, recruitment, onboarding en e-learning. Emply wordt gezien als opkomende marktleider voor hr-software in Denemarken, Benelux en Scandinavië. Het bedrijf heeft klanten in 30 landen wereldwijd.

Lessor Group, marktleidende softwareleverancier van salarisadministratie, HR, tijdsregistratie en verzuim, zal samen met Emply hr-software creëren die gebaseerd is op een breed en internationaal inzicht in hr-processen in het algemeen. De verkoop aan Lessor Group zal de groei versnellen terwijl tegelijkertijd ook de toegang tot nieuwe markten buiten Denemarken – zoals Scandinavië, Duitsland en de Verenigde Staten wordt vergroot.

De oprichter en CEO van Emply, Gert Abildskov, voorziet een sterke samenwerking en een enorm potentieel voor toekomstige groei in Europa:

“We zijn zeer verheugd deze nieuwe samenwerking met Paychex en Lessor te starten, wat nieuwe mogelijkheden voor internationale uitbreiding zal bieden. Emply heeft de afgelopen jaren een significante groei doorgemaakt en ons platform omvat de meest essentiële hr-functionaliteiten waar organisaties vandaag de dag gebruik van maken. Bestaande klanten hebben baat bij de ruimschootse ervaring van Lessor in salarisadministratie. Deze expertise, samen met de sterke hr-technologie van Emply, levert uiterst krachtige software dat verdere groei zal stimuleren.”

De hr-mogelijkheden van Emply, gecombineerd met het bereik van het bedrijf in nieuwe markten in Europa, zijn belangrijk voor de strategie om onze activiteiten in Europa in de toekomst uit te breiden, zegt Henrik Møller, CEO van Lessor Group. Hij voorziet tevens Europese uitbreiding voor Paychex:

“We zien een duidelijke overeenkomst tussen de doelgroepen, karakteristieken en omvang van de klanten van Emply en Lessor. Klanten uit onze grootste markten, Denemarken en Duitsland, die reeds gebruik maken van onze salarisadministratie, hebben behoefte geuit aan geavanceerde, cloud-based hr-software. Met de focus op hr-management, recruitment, onboarding en e-learning biedt het product van Emply een significante bijdrage aan onze HCM mogelijkheden. De diepgang van de software van Emply en de aanwezigheid in additionele markten zal een stuwende factor zijn voor onze business in Europa.”

Zowel Lessor als Emply hebben hun hoofdkantoor in Denemarken en zullen op hun huidige locaties gevestigd blijven na de aankoop. De voorwaarden van de verkoop zijn niet openbaar gemaakt.

Over Emply 
Emply is een toonaangevende leverancier van cloud-based hr-software voor kleine, middelgrote en corporate organisaties die hun hr-processen willen stroomlijnen. Emply werd in 2010 opgericht met als missie om ingewikkelde taken voor hr-medewerkers makkelijk te maken door middel van een modern en intuïtief hr-platform dat de gehele employee journey omvat van werving tot aan offboarding. Met meer dan 800.000 dagelijkse gebruikers in meer dan 30 landen, heeft Emply een stevige basis gelegd als leider in innovatieve hr-systemen voor organisaties die behoefte hebben aan een allesomvattende software, persoonlijke support en beveiligde technologie.

Lees meer over Emply op de website en volg ons op LinkedIn.

Over de Lessor Group
Sinds 1972 is Lessor Group (Lessor) marktleider als leverancier van software voor salarisadministratie en human capital management (HCM) voor kleine, middelgrote en corporate organisaties.

Lessor biedt haar diensten aan met twee modellen. De een is een software-as-a-service (SaaS) salarisadministratie plus HCM suite via het Lessor platform en Microsoft Dynamics. De ander is een marktleidend, doe-het-zelf, cloud-based platform dat in Denemarken onder de naam Danløn opereert en in andere landen in Noord Europa onder de volgende merknamen: Ilohngehalt (Duitsland) en Swelön (Zweden). Het hoofdkantoor van Lessor is gevestigd in Denemarken en doet momenteel zaken in Denemarken, Zweden en Duitsland. De Lessor Group werd in 2018 gekocht door Paychex, Inc en is verantwoordelijk voor Paychex Duitsland, dat al meer dan 35 jaar salarisadministratie diensten biedt aan kleine, middelgrote en corporate organisaties in Duitsland.

Lees meer over de Lessor Group en Paychex Duitsland.

Over Paychex
Paychex, Inc. (NASDAQ:PAYX) is een marktleidende leverancier van geïntegreerde human capital management software voor salarisadministratie, bonussen, HR en verzekeringsdiensten. Door de innovatieve software-as-a-service technologie en het mobiliteitsplatform te combineren met een persoonlijke dienstverlening, biedt Paychex ondernemers van kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid zich te focussen op de groei en management van hun organisatie. Met meer dan 45 jaar ervaring in de industrie heeft Paychex reeds meer dan 680.000 klanten bediend (gedateerd op 31 mei 2020) op meer dan 100 locaties in de Verenigde Staten en Europa en betaalt Paychex het salaris uit aan één op iedere twaalf Amerikaanse werknemers in de private sector.

Lees meer over Paychex op de website en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Contact
Voor verdere vragen, kunt u contact opnemen met Gert Abildskov, CEO, Emply, ga@emply.com of met Jan Walter Rozema, algemeen directeur Emply Benelux, 085-0061921

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.