Gebruik nooit meer het woord zoeken

Gebruik nooit meer het woord zoeken!

Ronald van Driel | Recruitment Accelerator. Gebruik nooit meer het woord ‘zoeken’…

 

Een vacaturetekst begint heel vaak met:

Wij zijn op zoek naar… 

Wij zoeken een enthousiaste…  

…gezocht! 

 

Houd daar mee op! 

Met ‘zoeken’ schreeuw je heel hard van de daken dat JIJ een probleem hebt. En of iemand in de arbeidsmarkt dat probleem kan komen oplossen. Alsof dát helpt?! Denk je dat mensen daar warm van worden? Dat dat ze doet bewegen tot solliciteren? Om jouw probleem op te lossen? Nee, natuurlijk niet, het straalt slechts wanhoop uit. En dat komt weinig krachtig en aantrekkelijk over.

Vertel gewoon wat je te bieden hebt. En vooral wat dezelfde baan bij jouw organisatie anders maakt. Omdat je bij jouw zorginstelling minder bureaucratische ballast hebt, doordat alle onzinnige administratie is weggesneden of slim is geautomatiseerd. Dat je hier als secretaresse géén agendabeheer hoeft te doen. Of dat op jouw IT-afdeling elke donderdagmiddag is gericht op het zoeken naar en uitproberen van nieuwe tooling.

Gebruik dus nooit meer het woord ‘zoeken’. Maar vind nieuwe medewerkers door je in te leven in wat ze belangrijk, gaaf of interessant vinden. En vertel ze dus wat je ze te bieden hebt.

Kun je als vacaturehouder, HR Adviseur of Recruiter een zetje in de rug gebruiken met een snelle en eenvoudige vacature intake, een vacaturetekst die het verschil maakt, inzicht in de doelgroep en een helder advies over waar je de vacature zou moeten publiceren? Ronald van Driel kan je helpen. Want ‘Gebruik nooit meer het woord zoeken’ is lang niet het enige advies dat hij heeft!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.