Employer Branding & Recruitment in 2021

Ondanks de onzekere arbeidsmarkt zijn een paar belangrijke recruitmenttrends zichtbaar en blijvend. Want zodra de economie zich herstelt, en dat doet deze waarschijnlijk in een K-shape, dan zijn er veel vacatures te vervullen.
Meer dan voorheen zullen dat onvervulbare vacatures zijn want het arbeidspotentieel is uitgeput door demografische veranderingen (bron: TNO, CBS). De grote vraag naar technische vakmensen, ict, zorgpersoneel, onderwijs, fietsenmakers en andere ambachten neemt alleen maar toe.

Werk aan de winkel dus voor recruiters in 2021! Jouw taak is eigenlijk best simpel: zorg dat je je met een goed verhaal en optimale kandidaatervaring onderscheidt van de concurrentie. Je moet vervolgens wel op zoek naar nieuwe manieren om te werven. Want alleen een advertentie plaatsen is dan niet meer genoeg.

Op technologisch gebied is er bovendien heel veel mogelijk. Van het automatiseren van sourcing en marketing tot datagedreven, objectieve selectie van personeel.

Maar laten we ook de feiten onder ogen zien. De meeste recruitmentafdelingen of -bureaus zijn niet eens op weg om datagedreven te worden. Als je met zeer ervaren of goed opgeleide recruiters werkt, ga je ontdekken hoe het beter en slimmer kan. De ervaren vakexperts en trainers van Recruiter University helpen je bij het professionaliseren van jouw aanpak.

Ga jij komend jaar investeren in jezelf? Kijk dan op de website!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.