Dit zijn de 24 grootste krapteberoepen

Om de klimaatdoelen te halen zijn duizenden extra vakmensen nodig. Er zijn 24 beroepen waarin de komende jaren de grootste tekorten ontstaan. Dit blijkt uit onderzoek van de Topsector Energie.

De beroepen staan op volgorde van krapte. Vooral voor werktuigbouwkundigen, weg- en waterbouwkundigen en ingenieurs komt er veel werk aan in de energietransitie!

De enige manier om voor dit soort beroepen genoeg werknemers te vinden, is volgens de Topsector ‘buiten de gebaande paden’ te zoeken. Een grote taak ligt bij bedrijven, stelt Marsha Wagner, programmadirecteur Human Capital. “Zij moeten leren naar verborgen talenten te kijken. Dus niet alleen naar mensen met een technische achtergrond, maar naar allerlei verschillende beroepen. Er zijn genoeg vakken van waaruit mensen makkelijk kunnen overstappen naar de bouw- en technieksector. Daar moeten we ons op focussen.”

Werf jij technische professionals in bijvoorbeeld de energie en/of bouw?
Neem contact met onze partner Vakmedianet!
Vakmedianet adviseert je graag over het werven via websites zoals:
  • InstallatieJournaal.nl
  • Cobouw.nl
  • Gawalo.nl
  • KoudeEnLuchtbehandeling.nl
  • DeArchitect.nl
  • Vastgoedmarkt.nl

06 50 25 60 76

Leden van RecruitersConnected.nl krijgen 15% korting op de advertentieproducten van Vakmedianet. Dat is even hoog als de bureaukorting!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.