Kandidaten

Dit is waarom recruiters geen kandidaten meer moeten zoeken

Lang leve de krapte op de arbeidsmarkt! Zolang werkgevers zitten te springen om mensen, neemt de waarde van een succesvolle bemiddelaar almaar toe.

Maar hier zit ook een keerzijde aan. Ironisch genoeg ondervinden ook recruitmentbureaus steeds meer moeite bij het vinden van de juiste medewerkers. En weet je een topper aan je te binden, dan houden de lonen zich in onze branche helaas ook keurig aan de inflatieindex.

Daarom is het cruciaal om je medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten. Het vinden en benaderen van potentiële kandidaten behoort vaak niet tot de meest geliefde taken van recruiters. Waarom zou je dit dan niet uitbesteden?

Bij Recruitment.nu nemen we dit tijdrovende deel van het wervings- en selectieproces uit handen van bedrijven en recruitmentbureaus. Maandelijks zoeken we een groot aantal potentiële kandidaten en benaderen hen namens jou. Als er vragen worden gesteld, beantwoorden wij die. De recruiter hoeft alleen het sollicitatiegesprek te voeren, zodat hij of zij zich volledig kan richten op het inhoudelijke aspect van het werk. Wij selecteren op hard skills. De recruiter voert nog steeds het gesprek en test de soft skills van de kandidaat.

Natuurlijk wil je ook controle behouden over het soort kandidaten dat benaderd wordt. Dit wordt van tevoren uitvoerig afgestemd. Dankzij onze processen kun je maximale controle houden op wie er wordt benaderd, zonder dat je dit zelf hoeft te doen.

Dus, recruiters, stop met het zelf zoeken en benaderen naar potentiële kandidaten en richt je op de soft skills van het recruitmentwerk!


Recruitment.Nu schreef eerder over AI en Recruitment

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.