Dag Nederland, Hola Mexico!

In mijn vorige artikelen kon je lezen over de voorbereidingen voor onze reis naar Mexico. Inmiddels zitten Anne en ik hier alweer 2 weken en beginnen we ons al aardig thuis te voelen. Iets wat op zich ook niet heel lastig is met 28 graden, prachtige stranden en wuivende palmbomen. En dan heb ik het nog niet eens over het eindeloze aanbod aan cafés, restaurants en taco stands gehad. Je begrijpt, we komen onze tijd hier wel door.

Met al dat genieten waren we bijna vergeten dat er ook nog gewerkt moet worden. Maar aangezien de taco’s en tequila’s zichzelf niet betalen, moeten we ook hier gewoon aan de bak. En dat werken is hier zo slecht nog niet. Op iedere hoek van de straat wemelt het van de laptop vriendelijke koffietentjes en ook de coworking spaces zijn hier de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Komende week zullen wij dit zelf ook een dagje uittesten. Eens zien of de kantoortaferelen in Mexico net zo gezellig zijn als op het Recruiters Connected kantoor in Amsterdam.

Het enige waar we nog wel even aan moeten wennen, is het tijdsverschil met Nederland. Wanneer wij opstaan, is het in Nederland al middag. Om ervoor te zorgen dat er toch nog iets van overlap in de werkdagen zit, installeren we ons dagelijks om zeven uur ‘s ochtends achter onze laptops. Wat betekent dat iedere ochtend om zes uur onze wekker gaat. Nee, niemand zei dat het leven in Mexico over rozen ging. 😉

Door: Yara Beij

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.