Boolean Search

Talent Sourcing. Wie er ervaring mee heeft, weet dat dit grotendeels onlosmakelijk verbonden is aan Boolean. Maar er zijn genoeg Recruiters voor wie Boolean nog genoeg geheimen kent. Want wat is dat nou, Boolean? Wat kun je ermee doen en hoe zet je het in? In dit artikel leggen we je daar vanuit TalentMapper meer over uit.

Father of IT

Om naar de oorsprong van Boolean te gaan, gaan we even terug naar de tweede helft van de 19e eeuw. Een belangrijke periode waarin de grondslag wordt gelegd voor moderne digitale logica. George Boole, hoogleraar wiskunde in de Ierse stad Corke, introduceerde algebra met symbolische logica: Boolean Algebra. Boole is hiermee de belangrijkste grondlegger geworden voor de IT én voor het sourcen van het beste talent!

Waarom gebruiken wij Boolean?

De tijden van Post and Pray zijn inmiddels wel voorbij. Het is gewoon niet meer vanzelfsprekend dat de beste kandidaten solliciteren op jouw vacature. Als Recruiter is het daarom aan jou om de arbeidsmarkt online en offline actief te benaderen! Maar hoe vind je nou de beste kandidaten online? Boolean Search biedt jou de uitkomst.

Met Boolean Search kun je heel gericht online zoeken naar potentiële kandidaten of achterhalen waar zij zitten. Boolean Search kun je toepassen via veel verschillende platformen, zoals de Google zoekmachine, maar ook op social media zoals LinkedIn.

Als je het platform hebt uitgekozen, ga je aan de slag met het schrijven van je Search String. Een Search String is de combinatie van alle tekst en tekens die je invoert in een zoekmachine om de gewenste resultaten te vinden. Bij het schrijven van je Search String maak je gebruik van standaard zoekcommando’s, genaamd Boolean Operators, waarvan de meest gebruikte AND (+), OR (|), NOT ( – ) en haakjes ( ) zijn.

In onderstaande afbeelding staat weergegeven wat voor effect het gebruik van de verschillende operators heeft.

Uitleg Boolean Operators (Bron: Pinterest)

Alle Boolean Operators kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden. Door het combineren van zoekwoorden, bijvoorbeeld functietitels, opleidingen of vaardigheden en de verschillende Boolean Operators, kun je een complexe zoekopdracht maken gericht op het vinden van jouw ideale kandidaat. Een voorbeeld van een Boolean zoekopdracht in LinkedIn zou kunnen zijn:

Developer AND (Informatica OR computerwetenschappen) AND (C OR C++).

 

Komende weken zitten we allemaal nog in grote getalen thuis te werken. Zie het als een kans om onverstoord aan de slag te gaan met Boolean en jezelf tot een ware expert te ontwikkelen. Dan heb jij straks na deze crisis je talentpools wél op orde!

Heb je vragen? Neem dan contact met mij op:

joren@talentmapper.nl

06-10221785

Of schrijf je in voor een workshop (o.a. e-learning via SourceCon Academy): https://talentmapper.nl/workshop-talent-sourcing/

 

 

 

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.