Inzicht in kandidaten met brain-based games

Beter inzicht in talent met brain-based games van BrainsFirst

Hoe vind je het talent dat het best past bij een baan? Door een kijkje onder de motorkap van de hersenen te nemen. Met de innovatieve en prijswinnende methode van BrainsFirst meet je het potentieel van kandidaten. Objectief, bias-free en breed inzetbaar. Krijg beter inzicht in talent met brain-based games!

Recruitment gaat om het maken van keuzes. Vaak lastige beslissingen die veel van je tijd en aandacht vergen. BrainsFirst geef je de mogelijkheid om beter inzicht te hebben in wat een talent precies wel en niet kan. Ze kun jij je tijd steken in de talenten die het best matchen met de baan.

Iedereen is een 8 of een 9, brain-based games vertellen je waarin

Talent beoordelen is niet altijd even makkelijk. CVs meten vooral past glory en bieden niet altijd garantie voor de toekomst. IQ testen meten algemene intelligentie, maar iedereen is slim op z’n eigen manier.

Met de innovatieve en prijswinnende methode van BrainsFirst – de Neurolympics – breng je in kaart waar iemand echt goed in is. Deze brain-based talent assessment games meten de brein-bouwstenen van prestaties. Daardoor kunnen we zien waar iemands kracht ligt maar ook in welke context talenten zich het beste kunnen ontwikkelen.

De één is bijvoorbeeld goed in improviseren, snel in handelen, maar slordig. De ander is nauwkeurig, maar kan niet snel met nieuwe ideeën komen. Afhankelijk van de baan zal één van beiden het beste presteren. De NeurOlympics helpen je het talent te vinden dat het best bij de baan past.

NeurOlympics – dé talent assessment tool

Met de NeurOlympics kijken we dus naar de brein-bouwstenen van talent, maar wat biedt het jou als recruiter?

  • Voorspellender – Wat telt is of een talent in jouw baan en werkomgeving goed tot z’n recht komt. Onze data toont wat iemand slim maakt en of dit is wat jij nodig hebt.
  • Sneller – Wij leveren op basis van data simpele metrics die jou helpen in no time de juiste shortlist van kandidaten samen te stellen.
  • Inclusiever – Bias-free en objectief, dat is wat je nodig hebt om te selecteren op wat je zoekt in plaats van op wat je al hebt. Zo vergroot je diversiteit én rendement.
  • En vooral: beter – Onze valide, biologische data laat geen ruimte meer voor ruis, vooroordelen, sociaal wenselijke antwoorden of grijze gebieden. Geef elk talent een gelijke kans en verbeter je (pre)-assessment.

Online, digitaal & schaalbaar platform

Het is tegenwoordig doodnormaal om remote of hybride te werken en je talent op afstand te willen beoordelen. Daar hoort een moderne digitale tool bij. De NeurOlympics zijn altijd en overal te bereiken. Zo ben je altijd flexibel en kun je jouw toekomstige talenten gemakkelijk en snel beoordelen. Koppelen met een ATS? Geen punt, dat hoort erbij.

Krijg vandaag nog beter inzicht en start met het beoordelen van talent

Wanneer je ervoor kiest om met de NeurOlympics aan de slag te gaan zal je in de volgende stappen brein en baan kunnen gaan matchen.

  1. Samen met onze experts bepaal jij als klant welke vaardigheden en professionele gedragingen je zoekt in de medewerker waar je voor aan het werven bent.
  2. Op basis hiervan wordt een brain-based zoekprofiel gemaakt.
  3. Kandidaten – intern of extern – worden uitgenodigd om de NeurOlympics te spelen waarmee de bouwstenen van denken en handelen gemeten worden.
  4. Elke kandidaat krijgt een eigen breinprofiel, waarin hun manier van denken en handelen helder staat omschreven.
  5. Vervolgens wordt elke kandidaat zorgvuldig, eerlijk en onbevooroordeeld gematched met het vooraf opgestelde doelprofiel.

Krijg beter inzicht in talent met brain-based games. Wil je meer weten over onze recruitmentsoftware? Kom naar het event van Recruiters Connected!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.