(Almost) ready for take off

Kun je je het nog herinneren? Een aantal weken geleden kondigden we aan dat Anne en ik (Yara) vanaf januari het druilerige Nederland tijdelijk in zullen ruilen voor Mexico. De tijd is voorbij gevlogen en inmiddels zijn we nog enkele weken - wat zeg ik, dagen - verwijderd van ons vertrek. Dus is het weer tijd voor een nieuwe update.

De zomerkleding en bikini’s zijn inmiddels ingeslagen en ook op werkgebied zijn de nodige voorbereidingen voor een remote bestaan getroffen. Op 4 januari zullen wij afreizen naar de Mexicaanse stad Cancún, vanaf waar we verder zullen reizen naar het nabijgelegen Playa de Carmen, waar we het grootste deel van onze tijd in Mexico zullen verblijven.

Playa del Carmen is een badplaats in Quintana Roo, gelegen tussen Cancún en Tulum. De badplaats bevindt zich op het schiereiland Yucatán, wat ook wel het Maya-schiereiland wordt genoemd. Yucatán ligt in het oosten van Mexico en kent grote verschillen met de rest van het land. In Yucatán vind je veel cenotes. Een natuurfenomeen dat voorkomt in regio’s waar geen bovengrondse rivieren zijn. Een cenote, wat eigenlijk gewoon een grot gevuld met water is, is een erg mooi natuurverschijnsel dat haar naam dankt aan de Maya’s. Naast cenotes vind je in Yucatán een hoop andere mooie bezienswaardigheden, zoals natuurlijk de Maya tempels en een hoop prachtige stranden.

Kortom, genoeg om naar uit te kijken! Wij gaan weer door met inpakken en geven je binnenkort een nieuwe update, dit keer vanuit Mexico! Hasta la próxima!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.