AI en recruitment

AI en recruitment: een aantal concrete voorspellingen

Recruitment is mensenwerk. Dat is en blijft ook ons uitgangspunt. Alleen moet je je soms de techniek voor je laten werken. Zoals vandaag de dag een recruiter zonder ATS niet meer is voor te stellen, zal over een aantal jaar recruitment zonder AI er waarschijnlijk vreemd uitzien.AI en recruitment

Nu moet je bij AI naar onze mening niet direct denken aan hele processen die automatisch worden uitgevoerd, maar meer in praktische toepassingen. We hebben er een paar op een rij gezet.

Schrijven van vacatures

Je geeft AI de kwalificaties waar een kandidaat aan moet voldoen. Vervolgens rolt er automatisch een prachtige vacaturetekst uit de machine.

Het zoeken van kandidaten

AI zal worden ingezet om de juiste kandidaten direct te selecteren op LinkedIn. AI kan aan de hand van het profiel van een kandidaat automatisch controleren of deze voldoende ervaring en over de juiste competenties beschikt.

Het aanschrijven van potentiële kandidaten

Als AI het LinkedIn profiel kan scannen en beoordelen, kan het ook een ‘gepersonaliseerd’ bericht sturen. Hierin wordt dan aangegeven waarom de kandidaat voldoet aan de openstaande vacature.

Sollicitanten beoordelen

Aan de hand van CV’s of het LinkedIn profiel kan AI automatisch beoordelen of sollicitanten voldoen aan de specificaties. Ook hier kan AI automatisch een gepersonaliseerde afwijzing sturen.

Vragen beantwoorden

AI zal worden geïntegreerd in zakelijk WhatsApp, e-mailclients zoals Outlook en er zal tooling voor LinkedIn komen. Hiermee kunnen vragen van sollicitanten automatisch beantwoord worden.

Wat blijft er wel mensenwerk?

Er zullen genoeg recruitmentbureaus komen die alles gaan proberen te automatiseren. Zoals ik het artikel al begon, geloven wij bij recruitment.nu juist heel erg in de combinatie van automatisering en een menselijk paar ogen en handen. Mensen kunnen de techniek aan en bij te sturen als dat nodig is. Ons advies aan professionele recruiters is wel: ga met Chat GPT aan de slag en zorg ervoor dat je leert hoe je AI aanstuurt en kunt gebruiken. Zorg er op deze manier voor dat je de boot niet mist en doe er de komende jaren juist je voordeel mee!

________________________________________________________________________________________________

Lees hier meer over onze partner Recruitment.Nu!

Share

Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en cookies van derden cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.

Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.